Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med hallonvinägersky

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God bjudrätt men funkar givetvis annars också. Som en god söndagsmiddag till exempel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén lite snett i ca 7 mm tjocka skivor och banka ut dem. Stek i ½-1 msk smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan och håll varmt.
  2. Lägg den finhackade schalottenlöken i stekpannan och låt fräsa det återstående matfettet ett par minuter tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt hallonvinägern, salvian och sockret. Låt koka ihop 2-4 min. Sänk värmen, häll i oljan och rör i det rumsvarma smöret. Rör tills det har smält. Häll såsen över köttbitarna och servera gärna med klyftpotatis och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.