Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med kaffearom från Guasmole

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lomitos de puerco estilo Guasmole con aroma de café. Så lyder den spanska namnet på dena mexikanska rätt, receptet kommer från familjens gode vän Gogos, som arbetar som kock i Mexico city.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort senor och ev fett från filén, dela den i fyra delar, salta och peppra den.
  2. Värm en stekpanna med smör och lite olja, stek fläskfilébitarna på stark värme, så de får vacker färg. Lägg över dem på en ugnsfast form.
  3. Hacka tomaterna, kärna ut jalapenon och hacka den, hacka även lök och vitlök. Lägg, tomater, lök, jalapeno och vitlök i en varm stekpanna med lite olja, låt det stekas några minuter, lägg åt sidan att svalna.
  4. Rosta jordnötterna i lite olja, tills de blir gyllenbruna, lägg åt sidan. Akta så de inte bränns
  5. I en mixer lägger man nu i tomater, jalapeno, lök, vitlök, kaffe och kycklingfond, kör på högsta hastighet 2-3 minuter, lägg nu i jordnötterna, kör ytterligare ett par minuter, såsen skall vara ganska slät.
  6. Häll såsen över filébitarna och sätt in i ugnen ca 25-30 minuter, tills de är klara.
  7. Ta upp filéerna från såsen som silas och serveras till filéerna för sig, dela filéerna i två bitar så det blir 8 bitar. Dekorera filéérna med salladsblad, serveras med stekt klyftpotatis, gör en god sallad till.
  8. Buen apetito! (smaklig måltid)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.