Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med kantareller och lingonsås

(45 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god fläskfilé med smak av lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i tjocka skivor och klappa in salt. Bryn köttet i olja i en gryta eller traktörpanna. lägg över köttet på ett fat och bryn lök och svamp några minuter.
  2. Vispa ihop grädde, fond, peppar, soja och lingonsylt i pannan.
  3. Tillsätt köttet och låt puttra sakta ca 5-6 minuter. Strö över persilaj och ev. hela lingon.
  4. Servera med broccoli och chasminris eller klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (45)

  • lennali 1 januari 2008

    Ja, det ser väldigt gott ut, det här måste jag pröva, jag går och norpa receptet.

  • rille290 6 januari 2008

    har provat och det var riktigt riktigt gott! tack för att du dela me dig av receptet, det kommer komma till nytta här många gånger! :D

  • dalagita 13 januari 2008

    Mmmm det var jättegott. Tack så hemskt mycket för receptet.

  • Penne 20 januari 2008

    Tack för detta recept! Prövade det ikväll och det var jättegott!

  • styvan 11 februari 2008

    Det här var jättegott, Evaldo! Även sambon berömde detta recept. Ser fram emot lunchen idag... det räckte till matlåda oxå, tack!

  • Chicas 18 februari 2008

    Verkligen jättegott! Testade denna rätt i lördags.

  • monicadanell 22 februari 2008

    det ser jätte gott ut måste prova

  • nallepuh 1 mars 2008

    Var lika gott som det såg ut (hoppade dock över lingonen)

  • ylwa 23 oktober 2008

    Hejsan. Har gjort denna rätt flera gånger under sommaren och den har verkligen gott hem varje gång. Skall göra den nu till helgen igen och ta med den till min svägerska som tillsammans med förrätt efterrätt och dricka skall få det i födelsepresent. Det är en uppskattad födelsepresent det vet jag.

  • gottgris 23 december 2008

    Det var supergott, kommer jag att laga fler gånger

  • lillawe 8 februari 2009

    Den ska vi äta på fredagskvällen till veckan, ser jättegod ut! Och kantareller och lingon blir aldrig fel..

  • maggan123 31 juli 2009

    jag säger bara mums så god. MVH. maggan123

  • dlight 2 augusti 2009

    Helt underbart gott! Blev en succe när mamma kom på middag. Det var första gången jag gjorde receptet men UNDERBART blev resultatet! T.o.m. mina icke svampälskande ungar åt så det knakade. Gjorde alltså dubbelt upp! =) Gjorde egna klyftpotatis till det, alltså inget halvfabrikat, smakar mycket bättre då. Tack för att Du delar med Dig utav detta!! =)

  • Stintan 28 augusti 2009

    Hade bestämt mig för att göra fläskfilé med vitlöksost och champinjoner, ikväll, så läser jag detta och med allt beröm som haglar här blir det ändring. Detta recept måste jag göra. I frysen finns höstkantareller och så har jag laddat med hemgjord lingonsylt. Passar ju precis. Är sugen på pressad potatis till anrättningen. Tack för tipset!

  • ansr 6 september 2009

    Mycket god filégryta, kommer med all säkerhet att laga den fler gånger. Mvh ansr

  • gudrunsm64 9 september 2009

    Hej! Vilket fantastiskt recept! MUMS! Vi njöt båda två. Snart står denna rätt på bordet igen. Jag hade inte kantarellfond hemma så jag fick ta kalvfond istället så i nuläget vet jag inte om det gick lika bra. Du får högsta poäng av oss båda! Hälsningar Gudrun (bor också i Norrköping)

  • charlottasand 9 september 2009

    Jättegott! Höstens favoriträtt helt klart!!

  • Teufelin 22 september 2009

    Jätte gott!! Less på att bara smörsteka kantareller å när jag hade hittat mkt så bestämde jag mig för att göra en maträtt...sökte här inne å hittade detta recept.. har gjort det 2 gånger nu :) Har även fått delat ut receptet... 1000 tack för ett kanonrecept!

  • Kastanjette 23 september 2009

    Fantastiskt jättegott, barnen tyckte också om denna jättegoda rätt.

  • knottis 4 oktober 2009

    Mmmm. Jättegott. Perfekt söndagsmiddag som avslutning på helgen. Hade tyvärr inte tillgång till färska kantareller så det fick bli burkvarianten men det gick det med! En klar femma!

  • skggan 19 november 2009

    Super gott! Kommer tillagas många gånger kan jag säga! :D

  • Geckick 21 januari 2010

    Mumsigt! Mycket smak! =)

  • lena4 21 februari 2010

    Håller med alla andra. Det va jättemumsigt. Kommer jag aldeles säkert att tillaga igen. Bra recept. Betyget blir en femma.

  • tunby 24 april 2010

    Minska lingonsylten till ca hälften så den inte blir så söt o finhacka 1-2 små röda chilipeppar så blir denna goda gryta ändå godare om man gillar lite sting i maten. Grädden kan man utan problem öka till 15% så blir den lite mustigare. Servera med en god sallad till.

  • 541002 15 augusti 2010

    Så fantastiskt gott. kommer att laga detta många gånger. En klar femma

  • PethraD 15 augusti 2010

    Följde Tunbys råd med att minska mängden lingon samt tillsätta lite chili. I vilket fall som helst blev det här jättegott! Rekommenderas varmt! Högsta betyg från mig och jag längtar redan efter att få äta av den igen.

  • ane457 14 november 2010

    Enkel att göra och jätte god och väldigt populär bland våra gäster

  • EvaMS 22 november 2010

    Kanongott, gick lika bra med fläskytterfilé.

  • Amiie88 24 januari 2011

    Väldans gott, men all sås försvann när det småkokat klart. Så fick koka upp köttbuljong och spä ut med, men det funkade bra. Kommer verkligen att lagas här hemma igen :)

  • Doggeliten 21 februari 2011

    Toppen gott. hade lite extra grädde så att det blev mer sås...Mums..

  • leolina 12 mars 2011

    underbar,gjorde dubbel sats av såsen o hade en potatisgratäng till,vart "blött" o gott!

  • muminnilla 15 maj 2011

    Jättegod rätt som jag har gjort ett flertal gånger.Alltid super.

  • Rajdon 19 augusti 2011

    Lät det puttra ganska länge under lock med xtra grädde så köttet blev riktigt mört. Samt åt Stuvade makaroner till det med ärt, maj, paprika blandning. Gött! :)

  • Rajdon 19 augusti 2011

    En kombo av svartvinbärsgele, sylt, chlili och vitlök, kan ju funka om så vill förutom sylten bara :)

  • liaskrutt 24 augusti 2011

    Tack för jättegott recept! Hade varit och plockat gula kantareller så det passade utmärkt att pröva ditt recept. Blev lite skeptisk till kryddpepparn, men gjorde som det stod och det var verkligen gott.

  • christincarlsson 19 november 2011

    Jätte gott :)

  • Ackis 22 augusti 2012

    Mumsigt! Lite småändringar gjorde jag dock, tillsatte bacon, använde triple peppar ist för kryddpeppar och körde kalvfond ist kantarellfond.

  • Lunchdax 10 november 2012

    5 p! Den var en riktigt smakrik gryta som har blviit en ny favorit här! Med egenplockade kantareller är det svårt att slå! :) Hade ingen kantarellfond, utan tog viltfond, och ersatte kryddpepparn med svartpeppar. Persilja hade jag heller ingen. Mums!

  • Lunchdax 10 november 2012

    5 p! Smakrik och jättegod gryta! Svårt att slå med med egenplockade kantareller! Jag hade ingen persilja, kryddpeppar eller kantarellfond, utan tog viltfond och svartpeppar istället. Serverades med klyftpotatis med timjan.

  • liaskrutt 17 februari 2013

    Som vanligt jättegott när man gör efter dina recept, Evaldo! Du borde ställa upp i Mästerkocken! Kanongott

  • mariad74 21 augusti 2013

    Kanongott!!! Sambon åt så han håller på att spricka nu

  • essa7 13 oktober 2013

    Mycket gott! Tillagat i gjutjärnsgrytan vilket alltid förhöjer smaken.

  • monicadanell 27 oktober 2013

    Hej jag gjorde den här goda fläskfilé grytan i går super god 5 poäng får du av mej mvh monica

  • bubba80 2 mars 2014

    Väldigt god rätt 👍👍👍

  • ewahillbom 17 augusti 2017

    Verkligen gott. Tillsatte lite sherry, som höjer svampsmaken extra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.