Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile med kantarellsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel och snabb rätt som du inte kan motstå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor som du steker. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Stek kantarellerna i smör, krydda med salt, peppar och ev lite lökpulver. Lägg svampen över köttet. Häll grädden i stekpannan och låt den koka upp. Vispa ner osten och rör tills den har smält. Smaka av med kantarellfond, salt och peppar. Häll såsen över köttet och sätt in formen i ugnen i 225 grader, ca 15 min.
  2. Servera med potatiskroketter (som du har inne i ugnen samtidigt som köttet) eller pressad potatis och en sallad! Mums!!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • flip 16 december 2010

    Jättegod gryta! Sonen var överförtjust,,det är inget dåligt betyg!

  • Galadriel 5 augusti 2011

    Väldigt gott! Såsen går utmärkt att ha även till andra rätter tex om man vill piffa upp en vanlig kotlett.

  • Mellanbellan 1 januari 2015

    Tack för ett enkelt och gott festrecept. Smarrigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.