Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med karamelliserad lök

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härlig fläskfilé med lök som är karamelliserad i olja och råsocker (farin). Tar lite tid att laga men kräver inte särskilt mycket jobb. En garanterad succé på middagsbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i lagom skivor och stek det i en stekpanna tills köttet är genomstekt. Lägg köttet åt sidan.
  2. I samma stekpanna, häll i olja och lökringar (separerade). Tillaga under lock på medelvärme ca 15 min eller tills löken är mjuk. Rör ner sockret tillaga under omrörning ca 4-5 minuter eller tills lökringarna är gyllene.
  3. Under tiden, blanda vatten, vinäger och maizena i en liten skål. Rör försiktigt ner redningen i lökmixen. Rör om regelbundet, och när såsen blivit tjock och bubblig, tillsätt fläskfilén. Låt köttet bli ordentligt varmt.
  4. Kan serveras antingen med ris och/eller ångkokta grönsaker, eller i ett mjukt tortilla bröd. Min favorit är med grönsaker och saffransris! För lägre kalorimängd, ta bara en msk socker och servera med endast ångkokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.