Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med knaprigt täcke

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Doften av ugnsstekt fläskfilé och äpplen är oslagbar. Här har filén en knaprig skorpa som smakar härligt av ingefära, äpple och svartpeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av filéerna och krydda dem med salt och peppar. Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Bryn filéerna på alla sidor och ta upp dem ur pannan. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lök och vitlök i stekpannan och låt fräsa i oljan som finns kvar från filéerna tills de är mjuka och gyllengula. Häll över lök och olja i en skål och blanda med äppelmos, apelsinjuice, soya, ingefära och svartpeppar. Pensla blandningen på filéerna, täck över formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedersta falsen i ugnen, 225°, 15 minuter.
  3. Ta bort folien och sätt ned värmen till 200°. Låt filéerna stekas ytterligare 10 - 15 minuter tills ytan har blivit brun och fin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.