Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med kryddig apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Friskt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Borsta en av apelsinerna i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med t ex en potatisskalare och skär det i tunna strimlor. Dela apelsinen och pressa ur saften. Skala den andra apelsinen och skär den i skivor.
  2. Bryn köttet. Späd med vatten och apelsinsaft, smula ner buljongtärningen, rör om och koka ca 5 minuter. Tillsätt ingefära och mango chutney. Rör ut Maizena i lite kallt vatten till redning och vispa ner den. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg på skalstrimlor och apelsinskivor och hetta upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.