Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna.
Skala och hacka äpplet. Dela fläskfiléerna i bitar på ca 2 cm.
I stekgryta: fräs löken och efter ett par minuter tillsätt champinjonerna och efter ytterligare ca 2 minuter tillsätt äpplet . Låt röran fräsa en stund. Häll över 1 dl vatten.
Krydda filébitarna med salt och vitpeppar på ena sidan och salt och grovmalen svartpeppar på andra sidan. Bryn hälften av filébitarna på stekjärn. När de är genomstekta tillsätt 1 dl vatten. Häll över filén i stekgrytan.
Gör om samma sak med andra hälften av filén.
Sätt stekgrytan där du nu har både all filé och lök-röran på plattan och värm upp.
Tillsätt mellangrädden och krydda med kinesiska sojan och ev mer salt.
Jag brukar servera hasselbackspotatis och sockerärtor till.
Bra att veta: Det hackade äpplet ger söt smak och tar fram övriga smaker.
Hej! Tack för ett underbart recept. Kan verkligen rekommendera det. Underbar god. Detta ska jag verkligen göra fler gånger. //Ylwa.
Glömde att betygsätta. Gör det nu
Jättegott! :)