Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile med madeirasås

 
  • Serverar: 9-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vi har väl alla ätit röd eller vitvinssås och gillat det, här är en annan variant på vinsås, med madeiravin. Det var mustigt och fylligt i smaken och blev väldigt populärt på middagsbjudningen vi hade. Såsen har dock en ganska tråkig färg, hotta upp den med lite soya om du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlöken, smält smöret i en kastrull och fräs löken i smöret utan att den får färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet.
  2. Koka upp buljong och Madeira i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä den sedan med madeirabuljongen lite i taget under omrörning. Smaka av med salt och peppar och schalottenlöksfond och sila sedan såsen.
  3. Skär bort senor och fett från fläskfilén, skär den i skivor, banka skivorna tunna och stek dem i smör och salta och peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.