Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med madeirasås och ugnsbakade grönsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hittade det här receptet på dansukker och måste säga att det blev väldigt gott med såsen och den ugnsbakade grönsaksröran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela grönsaker,svamp och rotfrukter i bitar och skivor. Blanda champinjoner, potatis, rödlök, morötter, paprika, squash, timjan, oregano, olja, farin, salt, svartpeppar och pinjekärnor till grönsaksröran i en långpanna och baka mitt i ugnen i 175° i ca 30 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en gryta. Tillsätt farinet och låt detta fräsa med. Häll försiktigt i vinäger och vin och låt koka samman i ett par minuter. Tillsätt fond och vatten och låt koka i ytterligare någon minut. Sila eventuellt bort lökhacket. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa köttet och skär det i 3-4 cm tjocka skivor. Stek köttet på båda sidor. Salta och peppra. Servera med grönsaksblandningen och såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.