Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med mandeltäcke och potatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Potatiskaka: Låt lite av matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisskivorna med ost, salt och peppar mellan varven och smörklickar överst. Stek potatisen mjuk under lock på svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd den på en tallrik och stek andra sidan på lite starkare värme ca 5 minuter.
  3. Putsa filén och skär den i 3 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna något, bryn dem runt om och krydda. Flytta köttet till en ugnsform.
  4. Smält matfett till mandeltäcket i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. Fördela blandningen över fläskfiléskivorna. Gratinera ca 10 minuter. Passa så att mandeln inte blir bränd.
  5. Servera med potatiskaka och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.