Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med mozzarella

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept som jag hittade i allas veckotidning förra året. Jag tycker att de é en god rätt och att man kan förbereda vissa moment är ett plus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn filéerna runt om i smör, krydda väl med salt och peppar. Stek dem i 150 grader till en innetemperatur på 65 grader. Rulla in dem i folie.
  2. Dela eller kvarta körsbärstomater och champinjoner. Stek champinjonerna i smör. Blanda med basilika, vitlök och tomater. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva köttet och lägg upp på ett ugnsäkert fat. Strö över röran och skivad mozzarellaost.
  4. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda ihop ca 5 min. Smaka av med några nypor socker till sötsyrlig smak. Red av med snabbredning. ( Hit kan du förbereda!)
  5. Ugnstek i 225 grader ca 15 minuter eller tills osten har smält och allt har fått fin färg. Servera med såsen, klyftpotatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miklag 4 februari 2010

    Jag och min sambo serverade denna rätt till nyår. Vi o våra bekanta tyckte det var fantaskiskt gott! Tack för ett mycket gott recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.