Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa fläskfilén ren från fett och hinnor. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen. Stek skivorna hastigt på båda sidorna i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop. Salta och peppra. Lägg spenaten vid sidan om köttet i formen.
Mosa osten, blanda den med crème fraichen och rör till en slät sås. Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen. Gratinera i ugnen tills såsen har fått fin färg, ca 15-20 minuter.
Laga till den frysa röstin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med en blandad grönsallad.