Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med portvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Här kommer huvudrätten i 3 rätters

Ingredienser

Instruktioner

Putsa filén, lägg i bunke tillsammans med portvinet så den täcker. Låt marinera över natten i kylskåp. Torka av köttet innan stekningen. Smaka av med salt och peppar. Stek runt om i c:a 5-6 min. Håll varmt. Blanda marinad och buljong låt koka tillsammans. Tillsätt grädde. Skär purjo i strimlor, fänkålen i klyftor. Koka dem mjuka. Skär filén i tjocka skivor, lägg i ugnsäker form. Fördela grönsakerna runt om, häll sås över. Klicka på osten. Gratinera i het ugn tills osten smällt. Servera klyftpotatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.