En ultimat söndagsmiddag. Mört och ljusrosa kött serveras med en smakrik skysås, ugnsbakad potatis och en fräsch sallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj rucola och ärtgroddar, låt rinna av väl. Skala och dela gulbetorna i tunna stavar. Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda allt och ställ i kylen.
- Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och blanda med flingsalt, peppar, olja och timjan. Ugnsstek cirka 30 minuter.
- Ansa fläskfilén. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smöret. Häll 2 dl vatten i pannan och låt köttet sjuda i vätskan cirka 7 minuter. Prova gärna med en köttermometer, köttet är mört vid 65 grader. Lyft upp köttet, sila av skyn och spara den.
- Torka ur stekpannan, häll i sockret och låt det smälta. Tillsätt vinäger, rödvin, sky och kalvfond. Låt skysåsen stå och puttra 10-15 minuter. Blanda majsena med 2 msk kallt vatten och rör ner det i såsen. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Servera fläskfilén med potatisen, skysåsen och salladen. Stekta champinjoner är även gott till.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar