Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med salami, mozzarella och persiljeströssel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär hinnor och senor av filén, salta och peppra. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna, efterstek med lite vatten på svag värme i 8 minuter. Spara skyn. Smörj en ugnsfast form.
  2. Blanda moset med äggulor och prästosten. Klicka eller spitsa ut moset längs en eller flera av formens kanter.
  3. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Varva varje skiva med salami och mozzarella. Hit kan du förbereda.
  4. Gör strösslet. Kantskär brödet och smula ner det i en bunke. Tillsätt klippt persilja, smör och lök, rör ihop till en smulig massa. Fördela strösslet jämt över filén.
  5. Gratinera i mitten av ugnen 225 grader, cirka 20 minuter tills osten smält och rätten fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Eveliinaa 2 oktober 2012

    En fråga, vad ska man göra med skyn till som skulle sparas? framgår inte i receptet, låter gott dock! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.