Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med sötpotatis och rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har inte prövat men det låter väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet från hinnor, krydda med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek filén gyllenbrun runt om. Efterstek i ugn ca 20 min.
  2. Skala sötpotatis och morötter och skär i mindre bitar. Skala löken och vitlöken. Dela chilin på mitten och skrapa ur kärnhuset. Finhacka vitlöken, löken, chilin och rosmarinkvisten.
  3. Hetta upp lite olivolja i stekpannan. Stek potatis och morötterna till de börjar att mjukna, 8-10 min. Blanda ner hacket och låt steka några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär köttet i skivor. Koka ur pannan med citronsaft, buljong, soya och honung. Fördela köttet och de stekta rotsakerna på tallrikar. Häll över skyn och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.