Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med sötsur sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk rätt från det kinesiska köket. Gott helt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Hacka ananas, charlottenlök, vitlök och chili. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Blanda ner de övriga ingredienserna och låt koka upp. Rör ihop redningen och tillsätt den under omrörning. Låt stå.
  2. Skär fläskfilén i fina tärningar. Blanda kött och soya. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skiva vitlöken och skär övriga grönsaker i centimeterstora bitar.
  3. Hetta upp woken och tillsätt hälften av oljan. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. woka i ca 1-2 min. Ta upp köttet. Hetta upp resten av oljan och woka grönsakerna ca 1 min. Lägg tillbaka köttet och rör om. Tillsätt den sötsura såsen, rör om, hetta upp och smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.