En klassisk rätt från det kinesiska köket. Gott helt enkelt!
Instruktioner
- Börja med såsen.
Hacka ananas, charlottenlök, vitlök och chili. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Blanda ner de övriga ingredienserna och låt koka upp. Rör ihop redningen och tillsätt den under omrörning. Låt stå.
- Skär fläskfilén i fina tärningar. Blanda kött och soya. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skiva vitlöken och skär övriga grönsaker i centimeterstora bitar.
- Hetta upp woken och tillsätt hälften av oljan. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. woka i ca 1-2 min. Ta upp köttet. Hetta upp resten av oljan och woka grönsakerna ca 1 min. Lägg tillbaka köttet och rör om. Tillsätt den sötsura såsen, rör om, hetta upp och smaka av.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar