Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med soltorkade tomater och balsamicodressing

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

...det här perfekt och väldigt god bjudmat som du förbereder dagen innan...du kan byta ut fläskfilén mot samma mängd kycklingfilé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Häll Milda Culinesse i en stekpanna. Sätt den på plattan och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvinner är det lagom att börja steka köttet. Bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra.
  3. Garanterat saftigt blir köttet om man använder köttermometer. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick köttermometern i tjockaste delen. Stek till termometern visar 65-66°C, ca 30 min.
  4. Låt köttet kallna. Så här långt kan man förbereda dagen innan eller på morgonen samma dag som köttet skall ätas.
  5. Gör iordning dressingen: Hacka lök, vitlök, tomater och strimla basilikan. Blanda ihop alla ingredienser och häll över det skivade köttet.
  6. Låt köttet marineras i dressingen mist 12 timmar. Låt gärna stå över natten! Garnera med basilika vid serveringen.
  7. Fläskfilén kan bytas ut mot samma mängd kycklingfilé!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • svalleman 6 mars 2010

    Körde detta med kycklingfilé, i brist på annat, vilket resulterade i en mycket uppskattad bjudning. Nu tänkte jag prova med överbliven rostbiff, borde funka det också. Jag kan varmt rekomendera denna marinad

  • Nojjan69 18 april 2010

    Mycket gott !! Kommer att göras igen !! Thanx !!!

  • pihal 13 november 2011

    Farsdagsmiddag tillsammans med en potatisgratäng, blev en succe. Klar 5:a i betyg

  • erba 15 januari 2012

    Vilken härlig smak det blev på köttet! Detta var mycket uppskattat av mina gäster.

  • tarjan 26 januari 2012

    Jag har gjort rätten flera gånger och det blir lika uppskattat varje gång.

  • doftliljan 21 september 2012

    Detta låter supergott, jag ska ha stort kalas nästa helg. Jag gör en chansning utan ett provsmaka innan. Meddelar sedan hur resultatet blev :-)

  • Sanjer 19 november 2012

    Mycket gott. Tog dock lite mindre olivolja för att jag tyckte det blev lite mycket.

  • Nickan78 21 juni 2016

    Låter väldigt gott. Fråga, det ska ätas kallt alltså?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.