Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med Svamp- och Vitkålsstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Grymt god stuvning, fläskfilén bör nog bytas ut mot något vackrare och mer spännande kött då den såg lite grådassig ut när vi serverade den. Men det var ossanolikt gott. Bild på gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen och koka upp den. Häll av vattnet och lägg i kålen i en stor panna tillsammans med scharlottenlöken och champinjonerna. Häll över grädde och koka ihop. Smaksätt med soja, salt och peppar.
  2. Skär morötterna i ungefär jämnlånga stavar och ångkoka.
  3. Skär fläskfilén tunt och släng i en panna med stekfett. Stek ett tag och lyft upp fläskfilén. Häll i en skvätt rödvin, några hela grönpepparkorn, kalvfond och grädde. Mjölk+redning går säkert bra att ha istället för grädde om man vill akta vikten.
  4. Lägg up en stor slev stuvning på en tallrik, lägg de kokta morotsstavarna över stuvningen och slutligen fläskfilén över morötterna. Garnera med en kvist persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.