Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med torkade höstkantareller

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God mustig och höstig gryta, ett stadigt återkommande recept som man kan modifiera efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det, gärna tillsammans med baconet som man tärnat.
  2. Strö över lite maizena redning eller ca en msk mjöl.
  3. Ha i kantarellerna och tillsätt sedan vatten, buljong, grädde, soja.
  4. Låt puttra i ca 10-15 min.
  5. Smaka av med salt och peppar. Ha gärna i några msk sherry om du har, är en riktig smakförhöjare.
  6. Servera gärna med ris eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AnetteE1 5 april 2013

    En mycket god helg middag med enkla ingredienser . Tog ej i sherry , la däremot i vitlök. Tog även i både ox och hönsbuljong. Mums

  • thaiemigrant 17 maj 2014

    Härlig fläskfilé med höstkantareller från Östersund. Jag hade ingen sherry, så det blev 1 msk thai whisky/cognac istället, som fördjupade rätten. Toppenrecept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.