- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Lättlagad rätt som passar både till vardag och fest.
Instruktioner
- Börja med såsen. Smält smöret, ta kastrullen från värmen och vispa ner vetemjölet, samt curry, se till att det blir en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen, tillsätt mjölk och grädde, smula också ner trattkantarellerna. Låt såsen koka upp under ständig omrörning. Låt såsen sjuda ca 5 minuter, fortsätt röra. Smaka av med salt och peppar.
- Putsa fläskfilén, skär den i centimetertjocka skivor. Skär lökarna i klyftor. Stek filéskivorna, salta och peppra dem. Lägg dem på ett serveringsfat. Stek lökklyftorna mjuka och fräs vitlöken. Lägg i tomaterna så de blir varma.
Fördela lök, vitlök och tomater över filén. Häll såsen över. Servera med t ex klyftpotatis.
Publicerat den
27 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar