En ljummen sallad smakar fräscht till köttet.
Fläskfilémedaljongerna är marinerade i cirka 2 timmar.
Men helstkt fläskfilé är förstås också gott till.
Instruktioner
- Putsa filén fri från senor och hinnor.
Skär upp den i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
- Blanda olivolja, citronskal, kalvfond och generöst med nymald peppar i en bunke.
Vänd ner köttet och låt marinera cirka 2 timmar.
- Stek eller grilla köttet 2-3 minuter per sida.
Krydda med salt.
- Salladen: Dela gurkan, skrapa bort kärnorna med en sked och skär i skivor.
Skär tomaterna i grova bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
- Fräs gurka och lök i olivolja på svag värme ett par minuter.
Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare någon minut.
Vänd ner oliver och basilikablad.
Salta och peppra.
Strö över smulad ost.
- Servera köttet med salladen och citronklyftor.
- Lycka till! smaklig måltid
Publicerat den
8 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar