Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med varm grekisk sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljummen sallad smakar fräscht till köttet. Fläskfilémedaljongerna är marinerade i cirka 2 timmar. Men helstkt fläskfilé är förstås också gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär upp den i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
  2. Blanda olivolja, citronskal, kalvfond och generöst med nymald peppar i en bunke. Vänd ner köttet och låt marinera cirka 2 timmar.
  3. Stek eller grilla köttet 2-3 minuter per sida. Krydda med salt.
  4. Salladen: Dela gurkan, skrapa bort kärnorna med en sked och skär i skivor. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  5. Fräs gurka och lök i olivolja på svag värme ett par minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare någon minut. Vänd ner oliver och basilikablad. Salta och peppra. Strö över smulad ost.
  6. Servera köttet med salladen och citronklyftor.
  7. Lycka till! smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.