Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En spännande blandning med kött och fisk för festliga tillfällen. En av mina favoriträtter och den är bara så underbart god. Testa och njut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor och krydda med salt och vitpeppar.
  2. Gör laxrosor av laxskivorna (lika många som köttbitarna) och ställ dem på ett ugnssäkert fat. Värm ett par minuter i 250 graders ugnsvärme. Tag ut laxen och sänk värmen till 175 grader.
  3. Lägg smöret i en stekpanna och låt det bli lätt nötbrunt och stek fläskfilébitarna 1½-2 minuter på varje sida. Lägg köttet på en ugnssäker form och lägg folie över. Ställ in i mitten av ugnen.
  4. Koka upp vermouth med smulad buljongtärning i ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och koka under omrörning i ca 5 minuter till. Smaka av med cayennepeppar.
  5. Tag ut köttet från ugnen och häll av eventuell köttsaft. Häll i sås (ska ej täcka köttet helt). Lägg en laxros och 1 tsk svart kaviar på varje köttbit.
  6. Serveras med pressad potatis och sallad.
  7. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.