Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med vitlöks- och basilikadressing

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Glöm inte bort brödet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Bryn fläskfilén runt om i stekpanna, salta och peppra. Sätt in fläskfilén i ugnen i 20 minuter. Lägg in fläskfilén i folie och låt den vila tills servering. Tvätta potatisen (ev skala den om man vill det) Skär av kanterna på potatisen och därefter skiva den i ca 1-1,5cm tjocka skivor. Lägg dem i en ugnsform och blanda dem med olja. Sätt in potatisen i ugnen i ca 30 min på 200 grader. Förbered grönsakerna inför servering genom att tvätta grönsakerna, skära körsbärstomaterna i halvor, tärna fetaosten och strimla rödlöken i klyftor.
  2. Dressingen: Häll olivoljan i ett litermått. Skala vitlöksklyftorna och lägg i 2 st i olivoljan. Klipp av all basilika från krukan, strimla den lätt och lägg i olivoljan, salta och peppra. Mixa detta till en jämn, ljusgrön dressing. Smaka av, om man vill har man i mer vitlök, salt och peppar.
  3. Servering: Ta fram ett stort fat. Ringla över en del av ruccolan. Skär köttet i lika stora bitar som potatisen. Lägg på en del av potatisen på ruccolan på det stora fatet. Likaså med en del av köttet. Lägg på en del av körsbärstomaterna och löken på köttet. Varva ingredienser några gånger. Toppa med fetaosten och ringla över 2/3 av dressingen. Resten av dressingen kan man servera i en skål på bordet så får gästerna ta efter smak. Ställ fram det stora fatet mitt på bordet så att alla gäster kan ta själva så mycket de behagar. Servera gärna ett gott brytbröd till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.