- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en rätt som kommer från någon tidning på mitten av 70 talet.
Instruktioner
- Skala, skiva och salta potatisen, stek den i 225 grader varm ugn på ett smort eldfast fat.
Låt potatisen steka tills den fått fin färg, ca 20 min.
- Sås:
Fräs lök och vitlök i matfettet, tillsätt tomatpurén, krydda och smaksätt med vin. Sjud såsen under lock i ca 15 min.
- Skär köttet i ca 3 cm tjocka sklvor och bulta ut dem lätt. Bryn dem vackert bruna på båda sidor, krydda.
Lägg dem i en rad ovanpå potatisbädden.
Bred såsen över köttet och garnera med skivade oliver.
- Servera med en god grönsallad och som dryck t ex en flaska spanskt rosévin.
Egen kommentar:
Gör gärna dubbel sats av såsen, den är så god.
All sås behöver inte ligga på fläskfilén, ha en skål bredvid så kan var och en ta så mycket som den vill.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En helt underbar rätt, lätt å laga å mycket god!!