Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile med Whisky

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fläskfile är aldrig fel....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén. bryn den runt om i matfettet i en stekpanna. krydda med salt och peppar. efterstek filén i ugnen i 200°c, 15-20 min. skiva köttet tunt lite på snedden. servera med såsen, potatiskaka och haritcots verts.
  2. sås: skala och finhacka löken. fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull. häll på 2 msk whisky, vatten och fond. koka upp och låt småkoka ca 5 min. blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. koka ytterligare 5 min. smaka av med soja, den sparade whisky och ev lite salt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • berntolof 9 november 2008

    Tänk att det går att använda whisky till så mycket gott, och inte bara att dricka. Toppbetyg!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.