- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fläskfile är aldrig fel....
Instruktioner
- Putsa fläskfilén. bryn den runt om i matfettet i en stekpanna.
krydda med salt och peppar. efterstek filén i ugnen i 200°c, 15-20 min.
skiva köttet tunt lite på snedden. servera med såsen, potatiskaka och haritcots verts.
- sås:
skala och finhacka löken. fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull.
häll på 2 msk whisky, vatten och fond. koka upp och låt småkoka ca 5 min.
blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. koka ytterligare 5 min.
smaka av med soja, den sparade whisky och ev lite salt.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tänk att det går att använda whisky till så mycket gott, och inte bara att dricka. Toppbetyg!!!