Ris som får koka med kokosflingor smakar underbart.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i skivor, lägg köttet i en plastpåse.
Blanda chilisås, vitlök, socker, salt och peppar i en liten bunke. Häll marinaden i påsen och låt köttet marinera i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Trä fläskfilén på grillspett i hop med bitar av ananas. Pensla ananasen med marinaden.Lägg spetten i en ugnsfastform och stek i 20-25 minuter.
- Kokosriset:
Fräs kokosflingorna i smör i en kastrull. Tillsätt riset, salt, och vatten. Låt riset koka i 20 minuter under lock.
- Skär squash i skivor, rödlök i tunna klyftor, paprika i bitar och tomater i halvor. Fräs alla grönsakerna utom tomater i olja i en stor stekpanna.
- När grönsakerna blir mjuka - tillsätt tomater och smulad buljongtärning. Låt allt småfräsa i ytterligare några minuter.
Publicerat den
19 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Och mellangrädden? Ska den vara med grönsakerna eller riset?