Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé- och ananasspett med kokosris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ris som får koka med kokosflingor smakar underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i skivor, lägg köttet i en plastpåse. Blanda chilisås, vitlök, socker, salt och peppar i en liten bunke. Häll marinaden i påsen och låt köttet marinera i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Trä fläskfilén på grillspett i hop med bitar av ananas. Pensla ananasen med marinaden.Lägg spetten i en ugnsfastform och stek i 20-25 minuter.
  4. Kokosriset: Fräs kokosflingorna i smör i en kastrull. Tillsätt riset, salt, och vatten. Låt riset koka i 20 minuter under lock.
  5. Skär squash i skivor, rödlök i tunna klyftor, paprika i bitar och tomater i halvor. Fräs alla grönsakerna utom tomater i olja i en stor stekpanna.
  6. När grönsakerna blir mjuka - tillsätt tomater och smulad buljongtärning. Låt allt småfräsa i ytterligare några minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Arizo 24 augusti 2012

    Och mellangrädden? Ska den vara med grönsakerna eller riset?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.