Såsen sätter piff på denna goda matiga höstsallad.
391 kalorier per portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa fläskfilén, salta med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Bryn den gyllenbrun runtom i 1 msk smör och 1 msk olja. Stek fläskfilén färdig mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt vila 10 minuter och skiva upp den.
- Sås:
Pressa vitlöken, finhacka ingefäran. Blanda vitlök, ingefära, créme fraiche, honung och salt. Ställ såsen i kylen till servering.
- Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och dela svampen i kvartar. Stek paprika och svamp i 1 msk olja. Salta med 1 1 krm salt och 1 krm peppar.
- Skala och skär gurkan i mindre bitar, skölj och strimla salladslöken.
- Lägg upp salladsmixen på ett stort fat eller på tallrikar. Toppa med paprika, svamp, gurka, salladslök och fläskfilé. Klicka på lite sås och Garnera med körvel.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar