- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fredagsmys är just vad denna rätt är.
Instruktioner
- Börja med såsen:
Blanda lök, peppar, persiljestjälkar, vinäger och
vatten i en kastrull.
Koka tills nästan hälften dunstat bort.
Sila och behåll vätskan.
Smält smöret i en annan kastrull.
Lägg äggulorna i en kastrull och vispa dem kraftigt
medan vinägerblandningen droppas i.
Den får inte bli för varm för då kan den skära sig.
Smaka av med salt.
- Ta bort fett och senor på filéerna.
Bryn dem gyllenbruna i smör på alla sidorna.
Salta och peppra.
Pensla dem med sambal oelek och lägg dem på ett
ugnssäkert fat med bakplåtspapper.
Ugnnstek i 225 grader till en innertemp på 70 grader.
- Skär bort nedre delen på färsk sparris.
Koka upp saltat vatten och lägg ner sparrisen.
Vänta 30 sekunder och ta sedan upp sparrisstjälkarna
och spola dem kalla.
- Skiva köttet och lägg på ett uppläggningsfat.
Lägg på såsen och toppa med skaldjur.
Servera sparris.
Servera rätten ljummen eller kall.
Ris är gott till.
- Tips!Byt ut såsen mot färdig bearnaisesås av god sort.
Publicerat den
1 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar