Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé på grönsaksbädd.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och eventuellt skrapa morötterna. Koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Skär löken i klyftor. Skär squashen i centimetertjocka skivor och stek dem på båda sidor. Skölj purjolöken och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Skala vitlöken. Skölj persiljan och hacka den grovt.
  3. Smörj en eldfast form och varva grönsakerna, oreganon och hälften av persiljan i denna.
  4. Putsa fläskfilén och skär den i 5 cm långa bitar. Salta, peppra och sockra dem runt om. Lägg dem ovanpå grönsakerna. Häll på grädden.
  5. Stek fläskfilén mitt i ugnen i 225° i ca 30 minuter. Strö över resterande persilja och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.