Möra skivor av fläskfilé på en bädd av rotsaker gratineras under ett gräddigt svamptäcke.
Instruktioner
- Putsa filén och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek köttet runtom tills det får en fin färg.
- Skala grönsakerna och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills de börjar få en fin färg. Krydda och lägg över i en eldfast form och lägg filén ovanpå. Efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
- Skiva champinjonerna och vitlöken. Sten svampen mjuk i lite olja, vänd ner vitlöken och häll på grädden. Koka ihop till simmig konsistens. Red ev med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaksätt med sojan.
- Ta ut formen ur ugnen och skär köttet i skivor. Lägg tillbaka köttet ovanpå grönsakerna och häll såsen över. Sätt ugnen på 225 grader och gratinera i ca 5 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera ev med färsk persilja. Servera med sallad.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar