Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé på rotsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Möra skivor av fläskfilé på en bädd av rotsaker gratineras under ett gräddigt svamptäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek köttet runtom tills det får en fin färg.
  2. Skala grönsakerna och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills de börjar få en fin färg. Krydda och lägg över i en eldfast form och lägg filén ovanpå. Efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  3. Skiva champinjonerna och vitlöken. Sten svampen mjuk i lite olja, vänd ner vitlöken och häll på grädden. Koka ihop till simmig konsistens. Red ev med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaksätt med sojan.
  4. Ta ut formen ur ugnen och skär köttet i skivor. Lägg tillbaka köttet ovanpå grönsakerna och häll såsen över. Sätt ugnen på 225 grader och gratinera i ca 5 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera ev med färsk persilja. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.