Vill man inte ha fläskfilé så kan man ta t.ex. kycklingfilé istället.
Instruktioner
- Koka bitar av potatis i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa. Rör ner äggulor och rapsolja. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt duchessen svalna.
Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem lätt i stekpanna. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt svampen. Sjud sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Putsa bort ev hinnor från köttet. Skär det i centimetertjocka skivor. Banka ut skivorna med knuten hand. Stek dem i en minut på vardera sidan, salt och peppra.
- Spritsa duchessen efter kanten på ett ugnssäkert fat. Lägg köttet på fatet och slå såsen över. Så här långt kan allt förberedas.
- Värm ugnen till 225-250 grader. Gratinera till dess mostopparna fått vacker färg och allt är ordentligt varmt.
Det tar 10-12 minuter.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar