Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé Polignac med duchessemos och svampsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vill man inte ha fläskfilé så kan man ta t.ex. kycklingfilé istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bitar av potatis i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa. Rör ner äggulor och rapsolja. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt duchessen svalna. Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem lätt i stekpanna. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt svampen. Sjud sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Putsa bort ev hinnor från köttet. Skär det i centimetertjocka skivor. Banka ut skivorna med knuten hand. Stek dem i en minut på vardera sidan, salt och peppra.
  3. Spritsa duchessen efter kanten på ett ugnssäkert fat. Lägg köttet på fatet och slå såsen över. Så här långt kan allt förberedas.
  4. Värm ugnen till 225-250 grader. Gratinera till dess mostopparna fått vacker färg och allt är ordentligt varmt. Det tar 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.