- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Baconlindad fläskfilé med romasås och tomatsås
Instruktioner
- Fläskfilen: Sätt ugnen på 200 grader. Rada upp baconskivorna bredvid varandra i en ugnsäkert fat.
Pensla 1 msk olivolja på baconen. Krydda med oregano, salta och peppra.
- Riv måttligt med padanoost över baconen. Lägg i fläskfilén och linda in den i baconen. Stek i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.
- Romasås:
Häll 3 dl passerade tomater i en kastrull, tillsätt 3 msk olivolja. Pressa ner 2 vitlöksklyftor.
Skala och finhacka en gul lök, rör ner i kastrullen.
Krydda med oregano, salta och peppra. Rör ner 1 dl matlagningsgrädde och 1 msk vit balsamvinäger.
Tillsätt 1 msk strösocker och koka upp såsen lätt.
- Servera gärna med klyftpotatis, skivade tomater och en god sallad, kall tomatsås till köttet.
Publicerat den
31 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar