Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé, ugnsgratinerad i grogonzolasås med vindruvor

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag fått fina komplimanger för när jag bjudit på. Jag har fått receptet av min fantastiska mamma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Helstek fläskfilén efter egen smak.
  2. Såsen: Ha ner creme fraichen i en kastrull, blanda ner gorgonzolan. Mängden gorgonzola får man avgöra efter eget tycke och smak. Pressa i vitlöken, vrid i lite svartpeppar. Ha i en liten skvätt soja, sojan är mest för att få en lite finare färg på såsen så den kan lika gärna uteslutas om så önskas.
  3. Skölj vindruvorna och dela dem på mitten. Om de har kärnor ta bort dem.
  4. Skiva fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Häll över såsen och lägg i vindruvshalvorna.
  5. Gratinera 10-15 min i ugnen på ca 200 grader.
  6. Servera gärna med klyftpotatis och en avocadosallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.