Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé under paradistäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Extremt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skiva fläskfilén i ganska tunna skivor. Bryn filén i en stekpanna och krydda med salt och vitpeppar. Skala bananerna och dela dem i 4-5 delar, dela även bitarna i två bitar på längden.
  2. Smörj en ungsform och blanda filé och bananer i botten. Strimla bacon och purjolök mycket fint. Det kan ibland gå åt ett extra paket bacon. Fräs detta i en stekpanna ganska hårt. Se till att inte få med fettet från stekpannan i det du slår över filén.
  3. Sprid ut detta över fläskfilén och bananerna. Gör såsen enligt recept på förpackningen. Häll såsen över anrättningen, den skall vara täckt av sås.
  4. Ställ in detta i ugnen i 175 grader, ca 20-25 minuter det skall bubbla ordentligt i såsen.
  5. Under tiden kokar du riset. Avätes med ris och en lätt sallad. Gärna en lätt sallad som tillbehör © Ulf Wiman

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Karin50 10 september 2010

    underbart god rätt gick fort att göra alla mina gäster gillade din maträtt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.