- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Blev otroligt uppskattad vid bjudning. I såsen hade jag lite ketchup och kalvfondue. Tyckte själv att såsen blev godare då. Jag hade dessutom brieost istället för den andra osten.
Instruktioner
- Häll portvinet i dubbla plastpåsar. Lägg i fläskfilén och knyt påsen. Låt den ligga i kylskåp över natten. Ta upp och torka fläskfilén, men spara portvinet. Krydda. Skär filén i centimetertjocka skivor. Stek i matfett.
- Blanda portvinet med buljong. Koka tills det återstår ca 2 dl. Tillsätt grädden, låt koka till såskonsistens. (Red ev. av med lite mjöl utblandat i vatten.) Smaka av med salt och peppar.
- Krama ur vattnet från bladspenaten, skär den grovt. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs spenaten några minuter i matfett. Fräs champinjonerna i lite matfett.
- Lägg spenaten i ugnssäker form. Lägg på fläskfilén och fördela champinjonerna överst. Häll lite av såsen över. Lägg på osten i bitar eller skivor. Gratinera i ugnen 250 grader ca 5 minuter. Servera med resten av såsen och kokt potatis. Det är gott med haricots verts till rätten.
Publicerat den
14 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Uppskattad vid bjudning jag hade.
Den var god, speciellt såsen! Jag tog också lite ketchup i såsen och det gjorde susen. Tack!
Ska det vara kalvfond eller vad är annars kalvfondue?
Det låter fantastiskt gott! Har några (dumma) frågor innan jag lagar denna rätt för första gången: Ska bladspenaten vara djupfryst och tinas (svårt annars att krama ur vatten)? Räcker verkligen fem minuter i ugnen?