Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé under roqueforttäcke

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Blev otroligt uppskattad vid bjudning. I såsen hade jag lite ketchup och kalvfondue. Tyckte själv att såsen blev godare då. Jag hade dessutom brieost istället för den andra osten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll portvinet i dubbla plastpåsar. Lägg i fläskfilén och knyt påsen. Låt den ligga i kylskåp över natten. Ta upp och torka fläskfilén, men spara portvinet. Krydda. Skär filén i centimetertjocka skivor. Stek i matfett.
  2. Blanda portvinet med buljong. Koka tills det återstår ca 2 dl. Tillsätt grädden, låt koka till såskonsistens. (Red ev. av med lite mjöl utblandat i vatten.) Smaka av med salt och peppar.
  3. Krama ur vattnet från bladspenaten, skär den grovt. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs spenaten några minuter i matfett. Fräs champinjonerna i lite matfett.
  4. Lägg spenaten i ugnssäker form. Lägg på fläskfilén och fördela champinjonerna överst. Häll lite av såsen över. Lägg på osten i bitar eller skivor. Gratinera i ugnen 250 grader ca 5 minuter. Servera med resten av såsen och kokt potatis. Det är gott med haricots verts till rätten.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Karin50 3 november 2007

    Uppskattad vid bjudning jag hade.

  • pengsan 29 december 2008

    Den var god, speciellt såsen! Jag tog också lite ketchup i såsen och det gjorde susen. Tack!

  • aip 26 december 2016

    Ska det vara kalvfond eller vad är annars kalvfondue?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.