Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng

 
Skriv ut

Utmärkt söndagsmiddag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn fläskfilen blanda till en kryddblandning av peppar, salt, vitlökspulver och torkad rosmarin vänd sedan fläskfilen i detta och sätt in den i ugnen 175 grader ta ut den när den har kommit upp i 69 grader.
  2. Låt champinjonerna brynas i smöret och tillsätt sedan mjöl och malen kantareller späd med mjölken och låt stuvningen koka i 15 min.
  3. Koka upp ärtorna och gör pure av dessa med lite smör i och blanda in i potatismoset.
  4. Lägg fläskfilen i mitten i en ugnsäker form och potatismosen runt om sedan slår ni stuvningen över fläskfilen och lägger på riven ost däröver.
  5. Sätt sedan in det i ugnen på 250 grader tills allt fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.