En jättegod!!! rätt, bland det godaste jag ätit!!!
Instruktioner
- Skala och skiva potatis och palsternacka.
Varva skivorna (potatis och palsternacka) i en smord form med timjan och vitlök. Översta lagret ska i huvudsak bestå av potatis.
"Krydda rikligt mellan varven".
Smaksätt grädden med salt och vitpeppar och häll den över gratängen.
Grädda i 225 grader i ca 40 min.
Putsa fläskfilén och skär den i portionsbitar.
Bryn dem runtom i smör och krydda med salt och vitpeppar.
Mosa ädelost, blanda med crème fraiche och de hackade valnötterna.
Lägg köttbitarna på gratängen och toppa med ostmassan.
Ställ in i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 20 min eller tills köttet är klart.
Garnera med persilja.
- Servera en sallad till.
Publicerat den
19 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod och lättlagad. Uppskattades mycket av våra gäster.
Jättegott men vi bytte ut potatisen mot zucchini.
Jätte gott, men betydligt längre tillagningstid än vad som anges.
Jag prövade ditt recept på Fläskfilegratäng och det var verkligen supergott och så praktiskt att man kunde förbereda innan.
Jag sätter en 3:a på detta, tycker det var gott men lite väl mild smak för mig. Min sambo tyckte dock det var en stark 4:a.
Jag ger receptet en 5:a. Jättegott!!!!
Jättegott, hade i morötter och sen tillsammans med fläskfilén hade jag i röd paprika & broccoli