Receptet är "höftat" ihop, så var inte rädd att prova dig fram! Det är ganska mycket sås, men det behöver det vara med pressad potatis.
Instruktioner
- Ansa filéerna och skär dem i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem på båda sidor och lägg i en form.
- Finhacka lök och bryn. Knaperstek bacon och blanda med löken. Lägg ovanpå köttet.
- Koka ihop vatten och kalvfond och soya. Blanda i grädde och red av till en inte alltför tjock sås. Låt koka i ca 10 minuter. Blanda i crème fraiche och ost och låt osten smälta ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över köttet. Smörstek kantarellerna och lägg ovanpå.
- Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 30-35 minuter. Servera med pressad potatis och en grönsallad till.
Publicerat den
31 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde detta nyårsafton. Vi var 8 vuxna och 6 barn. Men jag gjorde det på 2.5 kg fläskfilé och dubbel sats sås. Allt gick åt! Plus sallad bröd och 5 kg potatis ca!
Jättegott!! Kommer att göra flera gånger. 5 stjärnor!
Smaskigt och enkelt. Jag förberedde allt på dagen o innan vi skulle äta så la jag på den rivna osten och in i ugnen. Kommer absolut att göra den igen för alla i familjen tyckte det var supergott. Klart 5 stjärnor. Tack för receptet.