Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept som jag fått av min vän och kollega Anna.

Ingredienser

Instruktioner

Stek fläskfilé på hög värme en kort stund så den får färg. Behöver ej vara genomstekt. Ta upp och lägg i en gryta (eller traktörpanna). Hacka lök och fräs till den får färg, lägg i gryta. Skiva svamp (i lagom stora bitar så den går att undvika) och stek tills den blir brun, lägg i gryta. Häll på matgrädden Smaksätt med rosmarin. Hacka färsk rosmarin eller om krossa torkad. (Ger ganska mycket smak, testa er fram. ) Smaksätt med peppar och lite salt. Var försiktig med saltet då soyan som ska i senare är salt. Låt småputtra i ca 15 min Tillsätt soya så grytan får färg och sälta. Smaka av med mer peppar och rosmarin vid behov. Servera till ris och grönsallad. Enkel maträtt med få ingredienser, godare än man kan tro!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elinalee 17 januari 2013

    hej jag är en 14 årig tjej som inte lagat mat så ofta, din maträtt och beskrivning var till en fantastisk stor hjälp för mig. Min familj älskade rätten och jag tackar dig så mycket. Det var skönt att vi hade dem flesta ingredienserna i skafferiet också !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.