- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Urgott! Såsen är gudomlig och man kan nästan inte sluta äta den!
Instruktioner
- Putsa fläskfilén. Skär i skivor ca 1-1 ½ cm.
Stek gyllenbruna i smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över fläskfilén i en gryta.
- Hacka svampen och vitlöksklyftorna, lägg över i stekpannan, strö över salvia och bryn en stund. Om man använder fryst svamp kan man hälla bort vattnet om man vill.
- Smula köttbuljongtärningen över köttet. Lägg över svampen och vitlöken i grytan. Häll på grädde, balsamico, soja, kalvfond och vattnet.
- Låt puttra ihop till en sås. Rör om och klicka i crème fraiche eller turkisk yoghurt. Koka ihop en stund. Tycker du inte såsen är tjock nog kan du reda av med lite maizenaredning.
- Servera tillsammans med potatis eller ris och en god sallad. Smaklig måltid!
Publicerat den
26 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergott. åt detta igår. mycket uppskattat
Detta måste ni bara testa. Det var väldigt väldigt gott. Riktigt omtyckt av barn såsom vuxna. Gjorde det till 15 pers, gick kanon att göra grytan dagen innan och bara värma på sen. Tack för ett toppenrecept
Det bästa vi ätit på mycket länge. Gjorde kokta potatis som krossades i en form, strödde rikligt med färsk salvia på och ringlade rikligt med olivolja över. Gratinerade sedan i ugn tills allt fått fin färg. Kanongott till!