Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med balsamicosås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Urgott! Såsen är gudomlig och man kan nästan inte sluta äta den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén. Skär i skivor ca 1-1 ½ cm. Stek gyllenbruna i smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över fläskfilén i en gryta.
  2. Hacka svampen och vitlöksklyftorna, lägg över i stekpannan, strö över salvia och bryn en stund. Om man använder fryst svamp kan man hälla bort vattnet om man vill.
  3. Smula köttbuljongtärningen över köttet. Lägg över svampen och vitlöken i grytan. Häll på grädde, balsamico, soja, kalvfond och vattnet.
  4. Låt puttra ihop till en sås. Rör om och klicka i crème fraiche eller turkisk yoghurt. Koka ihop en stund. Tycker du inte såsen är tjock nog kan du reda av med lite maizenaredning.
  5. Servera tillsammans med potatis eller ris och en god sallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Shoutoutloud 17 september 2009

    supergott. åt detta igår. mycket uppskattat

  • tallgatanb 28 november 2011

    Detta måste ni bara testa. Det var väldigt väldigt gott. Riktigt omtyckt av barn såsom vuxna. Gjorde det till 15 pers, gick kanon att göra grytan dagen innan och bara värma på sen. Tack för ett toppenrecept

  • gemi 8 september 2012

    Det bästa vi ätit på mycket länge. Gjorde kokta potatis som krossades i en form, strödde rikligt med färsk salvia på och ringlade rikligt med olivolja över. Gratinerade sedan i ugn tills allt fått fin färg. Kanongott till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.