- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Ännu en av våra familjefavoriter. Våga prova även om du inte tycker om messmör!!
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint.
Rensa och skiva champinjonerna.
Skölj och hacka paprikan i lika stora bitar som löken.
Putsa och skär upp fläskfilén i bitar om ca 2x1x1 cm.
Bryn fläskfilén, champinjonerna, löken och paprikan, pressa i vitlöken.
Tillsätt grädde, buljongtärningen, 1 msk senap och messmöret. Låt blandningen småputtra i ca 10-15 min.
Smaka av med salt och peppar samt eventuellt ytterligare senap. För ett snyggare utseende/bättre konsistens kan grytan redas med lite maizena eller arrowrot.
- Servera med kokt ris eller kokt potatis samt grönsallad.
Publicerat den
29 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god gryta
Underbar gryta, min man sa att detta numera är hans favoriträtt ;)
Super duper god gryta! Hela familjen älskade den,även sonen som är ganska kräsen
Super duper god gryta! Hela familjen älskade den,även sonen som är ganska kräsen
Helt klart en 5 poängare!! Jag bytte ut mot kantareller o hade i lite curry för att förhöja kantarellsmaken.