Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

God fläskfilégryta, kan bli ännu godare med fläskytterfilé som jag tycker är mycket mörare och godare än fläskfilén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper.
  2. Skär filén i mindre bitar eller skivor, bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp dom och håll köttet varmt under folie undertiden du gör såsen.
  3. Vispa ur stekpannan med vatten, tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och purjolök och låt det koka upp.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar, red av till önskad konsistens, lägg i köttet och låt det småputtra tills köttet är klart.
  5. Strö över lite krossad rosepeppar och bacon vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.