Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé´O`Porto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett jättegott recept som jag ofta gör. Servera med potatis och en sallad och ett gott vin.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar och platta ut köttbitarna med handen. Blanda salt, peppar och rivet apelsinskal och gnid in köttet med blandningen. Stek köttskivorna i smör ca 3-4 minuter. Ta upp köttbitarna och håll dom varma. Häll av eventuellt stekfett i pannan och häll i 2 ½ dl vatten. Koka ihop skyn och sila ner den i en liten kastrull. Tillsätt ½ -1 buljongtärning, portvin och pressad apelsin. Koka upp skyn och smaka av den. Blanda potatismjöl i lite kallt vatten och vispa ner i skyn. Koka upp men låt inte såsen koka. Häll den över köttet och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.