Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfiléspett med potatis och jordnötssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spett på lite annorlunda sätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Buljong: Koka upp alla ingredienser till buljongen och häll över den i en vid form så att den svalnar fort.
  2. Spett: Skär fläskfilén, sidfläsket och korven i jämnstora bitar och trä dem på spetten. Lägg ner spetten i formen med buljong och vänd dem däri. Trä plast över formen och låt spetten marineras i ca 30 minuter. Lyft därefter upp spetten, häll över buljongen i en vid kastrull och låt den koka upp. Lägg ner spetten i den kokande buljongen, sätt på locket och låt spetten koka i ca 5-7 minuter.
  3. Potatis: Bryn mandelpotatisen i en kastrull och blanda ner rödlöken. Smaksätt med salt och peppar och servera blandningen till spetten.
  4. Jordnötssås: Skölj ev bort saltet från jordnötterna och fräs dem med löken och cayennepepparn i en kastrull. Häll på vattnet, kycklingbuljongen och kokosmjölken och låt det koka upp. Mixa såsen i en matberedare eller med en stavmixer och häll därefter tillbaka den i kastrullen. Låt såsen koka ner en aning och smaksätt med limesaft, salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • johan090 18 januari 2009

    Det här verkar mumsigt. tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.