Spett på lite annorlunda sätt!
Instruktioner
- Buljong: Koka upp alla ingredienser till buljongen och häll över den i en vid form så att den svalnar fort.
- Spett: Skär fläskfilén, sidfläsket och korven i jämnstora bitar och trä dem på spetten.
Lägg ner spetten i formen med buljong och vänd dem däri. Trä plast över formen och låt spetten marineras i ca 30 minuter. Lyft därefter upp spetten, häll över buljongen i en vid kastrull och låt den koka upp. Lägg ner spetten i den kokande buljongen, sätt på locket och låt spetten koka i ca 5-7 minuter.
- Potatis: Bryn mandelpotatisen i en kastrull och blanda ner rödlöken. Smaksätt med salt och peppar och servera blandningen till spetten.
- Jordnötssås: Skölj ev bort saltet från jordnötterna och fräs dem med löken och cayennepepparn i en kastrull. Häll på vattnet, kycklingbuljongen och kokosmjölken och låt det koka upp. Mixa såsen i en matberedare eller med en stavmixer och häll därefter tillbaka den i kastrullen. Låt såsen koka ner en aning och smaksätt med limesaft, salt och peppar.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här verkar mumsigt. tack