Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilétoast med klyftpotatis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En egenkomponerad enkel och mycket god maträtt. Den passar perfekt på fredagkväll när man vill äta gott men inte lägga ner så mycket tid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta franskbröden och lägg dem på en plåt. Skiva fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek i stekpanna och krydda med svartpeppar och salta. Lägg ca 2 skivor fläskfilé på varje brödskiva.
  2. Så här gör du såsen: Häll grädden i en kastrull och smält vitlöksosten i grädden. Tillsätt soja, sambal oelek och smula ner rosèpeppar. Krydda med svartpeppar och smaka av. Salta vid behov. Red av såsen genom att blanda ut mjölet med lite vatten och sedan hälla det i såsen. Häll inte i all redning på en gång utan prova dig fram eftersom osten också gör att såsen tjocknar.
  3. När såsen är ganska tjock så klickar du ut den på mackorna. Strö därefter riven Västerbottensost över. Gratinera i 200 grader till osten fått färg, ca 10-15 minuter.
  4. Ät med klyftpotatis till. Vill man så kan man köpa färdig men ibland gör jag egen och tycker att det blir ännu godare. Det beror hur mycket tid man vill lägga ner!
  5. Servera en grönsallad till! Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.