Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilétoast med mozzarella

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här toasten är perfekt när du är sugen på något litet, men riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i knappt 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och stek skivorna 1-2 minuter på varje sida. Ta upp dem ur stekpannan och salta och peppra på båda sidor.
  2. Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor. Ta bort stjälkfästena. Skala gurkan och skär den i tunna skivor. Låt mozzarellan rinna av och skär den i tunna skivor.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta brödskivorna och bred 1 tsk tomatpuré på varje skiva. Täck varje brödskiva med gurkskivor och lägg en tomatskiva ovanpå. Strö en nypa av vardera salt, peppar och oregano på varje tomat.
  4. Lägg 1-2 skivor fläskfilé på varje toast beroende på hur stora skivorna är. Lägg mozzarellaskivorna ovanpå fläskfilén. Fäst ost och fläskfilé med en tandpetare. Lägg brödskivorna på en plåt och sätt in dem i ugnen 10-15 minuter tills mozzarellan börjat smälta.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Betula 15 mars 2008

    Ikväll ska det bli andra gången vi lagar detta. Det har blivit en helgfavorit i vår familj. Hälsningar Betula

  • grill 17 januari 2009

    Helt suverän. Kommer att göra den många gånger. Full pott

  • AnitaS 15 januari 2011

    Tack, detta ska jag testa ikväll. Fick fläskfilé över från gårdagens middag. Har ätit en toast med oxfilé i Hjo som var mycket god. Men tråkigt nog kommer jag inte ihåg vad det var på den mer. Ditt recept låter gott, men hur blir gurkan när den varit i ugnen? Tror jag testar med lite paprika och champinjorer.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.