Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskgryta med curry

 
Skriv ut

Ursprunget till den här rätten är indiskt, och då är det inte fläsk utan lamm det handlar om...har du lamm kan du med gott resultat göra den här varianten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär köttet i tvåcentimeterstärningar.
  2. Lägg köttet i en bunke. Blanda ihop löken, vitlöken, curryn, 1 tsk salt och yoghurten och slå det över köttet. Låt stå i en timme. Det räcker, men det gör ingenting om det får stå längre.
  3. Lägg köttet med sin marinad i en gryta och häll på så mycket vatten att det precis täcker köttet. Låt koka upp och lägg på locket. Sjud på ganska svag värme i ungefär 1 timme och 15 minuter eller tills köttet känns mjukt.
  4. När det är ca 15-20 minuter kvar häll i linserna och eventuellt lite mer vatten. Koka tills linserna är klara. Titta till grytan emellanåt så att det inte kokar torrt. Späd i så fall med mera vatten.
  5. Servera med ris som kokats utan salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.