Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskgryta med rotsaker och örter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Barndomsmat från lite kallare augustikvällar i Ålands skärgård, när ingen hade lust att laga nå't "riktigt" och det var för kallt för att sitta ute och grilla. Kajsa Varg strategi - ta' det Du har. Detta är en bra sammanfattning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva grönsakerna tunt. Skiva fläsket. Lös upp buljongtärningen i hett vatten.
  2. Varva grönsaker och fläsk i en hög form, potatis nederst och överst. Krydda efter tycke och smak. Häll på buljongen och mer vatten så att vätskan precis täcker.
  3. Laga i 175°C ugn tills dess att allt är mjukt.
  4. Vid serveringen strös mer persinja över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.